10 правила от Марк Кубан за успешен старт на бизнеса   10 езика за програмиране, които биха могли да разтърсят IT (част втора)   Топ 100 на Android приложенията през 2011 г. (част трета)   Облачните тенденции за 2012 година

10 правила от Марк Кубан за успешен старт на бизнеса

Някои мислят Марк Кубан за гений, други го смятат за късметлия. Така или иначе, този човек вижда стойността, където другите не я виждат по отношение на намирането на дългосрочни инвестиции и сключването на сделки. Някои могат да не са съгласни с подхода му, но Марк Кубан е милиардер, а милиардер не се става случайно. (Тото победителите не са включени).

За тези, които все още не са направили първите си милиарди, ранната история на инвеститора може да бъде доста интересна. След като се дипломира от колежа, Кубан започва кариерата си, като барман. След това той е работил в продължение на една година като търговец на дребно на компютърен софтуер, като прави $ 18хил. годишна заплатата, преди да бъде уволнен за това, че се среща с нов клиент, за да приключи сделка, вместо да я създаде.

Той по-късно основава MicroSolutions- системен интегратор и дистрибутор на софтуер, но след осем години, той я продава на CompuServe, които я купуват за $ 6 млн. през 1990 г. След това той основава компанията за Интернет излъчвания Broadcast.com, като я продава по-късно на Yahoo за $ 5,9 млрд.

От тогава насам, Марк Кубан е участвал в редица проекти, като става все по-активен инвеститор в технологиите на стартиращите компании през последното десетилетие и прекарва доста от времето си, като треньор на млади предприемачи.

Mark Cuban е известен със смелите, недвусмислени възгледи и начин на мислене, които имат много общо с вечния му успех. Ето защо и той е идеалния човек да ни посъветва как да запонем една нова фирма. „Правилата“ по-долу не са само за тези, които основават фирми, но и за тези, които обмислят да работят за дадена фирма.

1. Не създавайте дружество, само защото това е Ваша фикс идея и нещо, което винаги сте мечтали.

2. Наемете хора, които смятате, че ще обичат да работят при вас.

3. Продажбите лекуват всичко. Обмислете как вашата компания ще направи пари и как всъщност ще направите продажби.

4. Помислете какви са вашите задълбочени знания в дадена сфера на бизнеса и се фокусирайте върху тях. Наемете най-добрия персонал в тази сфера. За длъжностите, които са извън Вашите компетенции, наемете хора, които отговарят на вашата култура, но не са толкова скъпи откъм  заплащане.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg