Microsoft през 2012 г.: Надеждите относно Windows 8   Как да накарате разработчиците да документират своите кодове?   7 горещи мобилни тенденции за 2012 г.   Cloud Computing: бавният възход на процентите и съществуващите пречки

7 горещи мобилни тенденции за 2012 г.

2011 г. беше важна година за мобилната технология. Смартфоните вече изместват простите мобилни телефони. От Carrier IQ ни предупредиха, че през 2012 основен проблем ще бъде  защитата на личните данни.  RIM най-накрая се огледаха и преориентираха към други операционни системи – последния ход, който би ги спасил от изчезване. Ако 2011 г. беше бурна година, 2012 се очертава да бъде още по-хаотична.

Неизбежното нашествие на смартфони и таблети в предприятието ще объркат CIO-тата. Microsoft най-накрая ще започне да отвръща на предизвикателството Apple и Android. Нови видове мобилни приложения ще започнат да се появяват, като се отчита контекста на приложенията и мобилните портфейли.

Тук Ви представяме  7 мобилни тенденции, за които трябва да следите  през 2012 г.:

1. Сигурността ще продължава да бъде под внимание

В сравнение с 2011 г., сигурността през 2012 г. може да бъде дори още по-голям проблем. Смартфоните и социалните медии са два от основните виновници, които подкопават сигурността.

Смартфоните, обаче, представляват по-голяма заплаха за неприкосновеността на личния живот от социалните медии. Да, фишинг атаките все повече разчитат на социалните медии, но информацията за вас от социалните медии е повече. Има изключения, но за по-голямата част от хората, смартфоните обаче са по-опасната технология. Често като теглим някое приложение, то ни пита за всякакъв вид разрешения за сигурност и разбира се, ние сляпо се доверяваме. GPS проследяването може да определи всеки ваш ход и дори когато компаниите казват, че те не  поддържат информация за вас, сте глупак, ако им се доверите.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg