Microsoft през 2012 г.: Надеждите относно Windows 8   Как да накарате разработчиците да документират своите кодове?   7 горещи мобилни тенденции за 2012 г.   Cloud Computing: бавният възход на процентите и съществуващите пречки

Microsoft през 2012 г.: Надеждите относно Windows 8

Дебютът на Windows 8, особено по отношение на разработката на  операционната система за таблети и мобилни устройства  ще бъде основна задача на компютърния гигант през 2012 година.

2011 не бе пробивна година за продуктите на Microsoft. Компанията отнесе стабилни  критики относно отсъствието си от пазара на таблети, късното пристигане на облака и ниските продажби за Windows телефони. Въпреки това, финансовото полеожение не е бил проблем за Microsoft. За фискалната 2011 г., Microsoft достигна  до рекордните $ 69,9 млрд. приходи, което е растеж с 12% от фискалната 2010 г. И компанията направи това, въпреки спада на продажби на Windows и персонални компютри.

Въпреки всичко, Windows е все още огромен генератор на приходи за Microsoft. Нека добавим, че силните продажби на Xbox и Xbox Kinect и силата на Microsoft по отношение на Office, SharePoint, Exchange, Lync, използвани от множество компании, както и лицензите за Windows Server, ще помогнат на компанията да продължи да процъфтява финансово през 2012 г, според анализатори от сектора.

Въпреки това, Microsoft не може да разчита на десктоп софтуерни лицензи завинаги. За тази цел, Microsoft постигна напредък с облак услугите, като например Office 365, Dynamic CRM Online и Windows Azure. Необходимо е също така изготвяне на офис приложения, като OneNote и Lync за iPad-и и iPhone-и. Успехът на тези облак услуги би трябвало да запази стабилността на компанията, казват анализаторите.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg