Убийците на настолните компютри: минало, настояще и бъдеще   5 причини, поради които лаптопите са по-добри от таблетите и смартфоните   7 горещи мобилни тенденции за 2012 г. (част 2)   50 Android приложения за персонализиране на вашия смартфон

7 горещи мобилни тенденции за 2012 г. (част 2)

2011 г. беше важна година за мобилната технология. Смартфоните вече изместват простите мобилни телефони. Ако 2011 г. беше бурна година, 2012 се очертава да бъде още по-хаотична. Неизбежното нашествие на смартфони и таблети в предприятието ще объркат CIO-тата. Microsoft най-накрая ще започне да отвръща на предизвикателството Apple и Android. Нови видове мобилни приложения ще започнат да се появяват, като се отчита контекста на приложенията и мобилните портфейли. В предишния брой Ви представихме първите 3 горещи мобилни тенденции, тук продължаваме и с останалите.

4. Microsoft Windows Phone 7.5 се превръща в жизнеспособна алтернатива на смартфон

Винаги, когато се спомене, че Windows Phone биха могли евентуално да бъдат предизвикателство за iPhone и Android, хората казват, че няма как да стане. Да, Microsoft  направиха един милион грешки по пътя си като истинско мобилно присъствие, но Windows Phone 7.5 е крачка напред за компанията.

„Microsoft прие 2011г, усъвършенствайки своята операционна система и сега WP7 е зряла операционна система, която стои наравно с Android и IOS. Ранен признак на промените е, че водещите играчи (HTC и Samsung) са разработили не само приличен хардуер за WP7 (Samsung Galaxy W, HTC Titan), но също започнаха да я рекламират доста широко “ казва Margolin, вицепрезидент на мобилни решения за DataArt, фирма за разработка на софтуер.

Партньорството на Nokia също може да започне да дава своите плодове. „Lumia 710 е пример за евтин, но с високо качество смартфон, който ще се справи много добре на европейския пазар. Той е много по-отзивчив и по-добре построен, а е на подобни цени както Android телефоните“ твърди Margolin.

Windows Phone 7.5 също предлага реална алтернатива на други смартфон платформи. Apple смартфоните се основават на принципите на елегантен дизайн и лекотата на използване. Google поставя залог на откритост и интеграция с търсене и ключови приложения на Google, като Gmail и Google Maps.

Подхода на „Майкрософт“ се основава на главния фактор: производителността. В крайна сметка, с по-тясна интеграция към Outlook, Word, PowerPoint, SharePoint и всички други приложения за бизнеса, както и тези, които са тясно интегрирани със социалните мрежи, Windows Phone 7.5 ще се разграничи от другите телефони.

Очакваме ли да измести iPhone или Android в скоро време? Не.

Междувременно докато Blackberry продължава безсмислено да се лута, Windows Phone 7.5 ще се прояви като солидна алтернатива за смартфоните. Всеки пазар има нужда от една добра конкуренция, а това ще е един добър фактор през 2012.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg