Убийците на настолните компютри: минало, настояще и бъдеще   5 причини, поради които лаптопите са по-добри от таблетите и смартфоните   7 горещи мобилни тенденции за 2012 г. (част 2)   50 Android приложения за персонализиране на вашия смартфон

5 причини, поради които лаптопите са по-добри от таблетите и смартфоните

Мобилните компютри са начин на живот. Вече мобилността отива към друга точка – по-леки устройства, с по-малки размери, но дали наистина това е ключовия фактор към покупката на устройство?

Лаптопите, таблетите и смартфоните, всичките те са компютърни устройства със своите предимства и недостатъци. В продължение на три броя на IT Magazine, ще Ви представим по 5 причини, поради които всеки от този вид устройства превъзхожда останалите за определени цели.

В този брой на IT Magazine, ще Ви представим пет причини лаптопа да е по-добър избор при мобилните компютри, в сравнение с таблета или смартфона.

1. Физичека клавиатура

Нищо не може да замени физическата клавиатура, когато става дума за изработване на дълги документи или написването на голямо съобщение по електронната поща. Виртуалната клавиатура на някои таблети съперничи на физическите клавиатури по отношение на размер и чувствителност, но  много от хората, за които е важно да пишат бързо, разчитат на физическите маркери като тези при „F“ и „J“ клавишите. Това позволява на потребителя да пише бързо без да отлепя поглед от екрана.

2. Капацитет за съхранение на данни

Лаптопите основно започват от 250GB и нагоре, когато става дума за капацитет за съхранение. Това е четири пъти повече място за съхранение от високия клас таблети, които имат 64GB. Има някои преносими компютри, които разполагат със SSD дискове, които са по-скъпи и като цяло имат по-нисък капацитет, но повечето преносими компютри са с 250GB или повече.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg