Убийците на настолните компютри: минало, настояще и бъдеще   5 причини, поради които лаптопите са по-добри от таблетите и смартфоните   7 горещи мобилни тенденции за 2012 г. (част 2)   50 Android приложения за персонализиране на вашия смартфон

Убийците на настолните компютри: минало, настояще и бъдеще

Умират ли настолните компютри? Тук ще ви представим 10 „убийци“ на настолните компютри от миналото, настоящето и бъдещето.

Според критиците, смартфоните и таблетите са едни от основните убийци на настолните компютри. Единственият проблем е, че настолния компютър е все още жив, само че не е толкова популярен.

„През последните няколко години, делът на продажбите на компютри се стабилизира около 80% преносими компютри и 20% настолни компютри. Преносимите компютри са огромна хапка от пазарния дял на работния плот в началото до средата на 2000 г.,  но продажбите на десктоп компютрите възлизат на 20,3% през последните няколко години.

1. Лаптопи

В началото на 2009 г започна гибелта на настолните компютри. Продавачите на лаптопи гонят челните места по продажби. Именно  това е „още един знак, че бившето господство на настолните компютри се губи“.

2. Таблети

Откакто Стив Джобс представи iPad през 2010 г., много от специалистите са направили изказвания, че един сензорен панел ще измести с лекота настолните машини. iPad „е най-голямата заплаха за десктопа“. Решаващите фактори за смъртта на работния плот включват дълъг живот на батерията на таблетите, както и факта, че повечето хора използват своите персонални компютри за неща, които са много по-лесни да се направят на един таблет, като например проверка на електронна поща и Facebook, както и гледане на поточно видео.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg