Как да подобрите готовността за възстановяване след бедствие?   5 причини, поради които таблетите са по-добри от смартфоните и лаптопите   50 Android приложения за персонализиране на вашия смартфон (част 2)   Linux 3.2 Kernel: За какво да помислите преди обновяване?

Linux 3.2 Kernel: За какво да помислите преди обновяване?

Актуализацията на ядрото предлага предимство, което все още може да създаде големи главоболия без правилната подготовка и тестване.

Има няколко неща в живота, които са по-вълнуващи от нов ъпдейт на любимия ви Линукс . Често актуализиране на системата може да доведе до подобрения на изпълнението или просто да отговори на проблемните въпроси в сигурността. Тези актуализации обикновено се считат за нещо добро. Но когато става дума за инсталиране на актуализации на ядрото, има някои критични фактори, които трябва да се вземат под внимание.

До сега, вие вероятно сте чували за новото 3.2 Linux ядро. Докато новото 3.2 ядро предлага някои значими ползи, това не винаги означава, че всичко ще работи както се очаква . Тъй като много различни потребители ще искат да осъвременят своите Linux кутии,  Linux форумите ще бъдат пълни с хора, поставящи под въпрос защо нещо, което е работило по-рано, сега не е по-същия начин. Това не е становище, това е просто факт от живота, който идва с някои видове системни ъпгрейди.

В тази статия, ще ви обясним какво трябва да знаете, преди да се опитате да преминете към последното ядро.

Наистина ли ви е необходима тази актуализация?

За по-голямата част от вас, запазването на системата към днешна дата гарантира, че ще избегнете грешки и ще получите възможно най-новата хардуерна поддръжка. Недостатъкът на това е, че понякога с новите попълнения, които се предлагат, идват други въпроси, които водят след себе си главоболия.

Очевидно това не винаги е така но в общия случай големите ъпдейти водят след себе си лавинообразен ефект на промени. Най-честите актуализации са свързани с въпросите за десктоп мениджърите, софтуера и други свързани фактори на работния плот на Linux. Но когато става въпрос за актуализации на ядрото, някои хора ще изберат да поизчакат поради огромните промени, които следват.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg