Ревю: Lenovo ThinkCentre M90z   Преглед на нетбук: Toshiba Mini NB305   Специален доклад: Преход на вашата организация към Ерата на Комуникацията (част 3)   Как стратегически да управляваме технологичните инвестиции

Преглед на нетбук: Toshiba Mini NB305

Въпреки че iPad таблета на Apple се продава като топъл хляб и някои хора отписаха ролята на нетбуците, новият модел на Toshiba опровергава това твърдение. Нетбуците все още могат да предложат достатъчно производителност и удобства, стига сами да не се „осакатяват”. Toshiba Mini NB305-N440BL ($380) повдига отново скритият от създаването на категорията въпрос:  Какво е хубавото при оптимизирането на теглото, размера и цената за сметка на производителността?

С размери, 8 x 10 x 1 инч, NB305 не е най-малкият ноутбук, но дългият живот на батерията и компактният AC адаптер правят 1.1-килограмовият Toshiba лесен за носене. За съжаление, подобно на други нетбуци, NB305 идва “осакатен”, разполагайки само с 1 GB RAM, а се предлага на пазара с операционна система Windows 7 “Starter” Edition 32-bit. Въпреки тези ограничения, производителността му е доста добра при тестване.

Без изненади в хардуера

Този Toshiba нетбук има Intel Atom N455 1.66 GHz процесор и Intel Graphics Media Accelerator 3150 вградена графична карта. Твърдият диск е 250ГБ, работещ при 5,400 об/мин. Екранът е 10.1-инчов TruBright LED с подсветка, широкоекранен с резолюция 1,024 на 600 пиксела, а аудиото се състои от обичайните стерео говорители, моно жак за микрофон, и стерео жак за слушалки. Екранът се отваря само до около 135 градуса, като дори не е и близо до способността да бъде в напълно легнало положение.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg