Възходът на Node.js: Сървърен JavaScript   5 причини, поради които смартфоните са по-добри от лаптопите и таблетите   60 фантастични безплатни Android приложения   Инструменти с отворед код, в помощ на празника „Свети Валентин“

5 причини, поради които смартфоните са по-добри от лаптопите и таблетите

Със смартфон можете да се свържете с интернет практически навсякъде. Можете да търсите информация, да изпращате имейли, да правите снимки, да възпроизвеждате видео. Има някои задачи, за които смартфона е идеален, някои, за които е просто практичен и още няколко, с които просто не може да се справи. Запознайте се с неговите силни и слаби страни, така че да можете да изберете дали това устройство е точно за вас.

В брой 124 и брой 125 на IT Magazine Ви представихме по 5 причини, поради които лаптопите и съответно таблетите са по-добрият избор за мобилно устройство. Тук продължаваме с третата последна част от поредицата, а именно 5 причини, поради които смартфоните са по-добри от таблетите и лаптопите.

Ето пет причини, заради които смартфона е по-добър избор за мобилен компютър, отколкото лаптоп или таблет:

1. Където и да отидете, това устройство е с вас.

То е в джоба ви или в чантата ви. То седи на масата до леглото ви през нощта. Независимо дали искате да сърфирате в интернет, да прочетете електронна си поща, да проверите какво е времето или да осъществите повикване, смартфонът е почти винаги на една ръка разстояние.

2. Свързване

Смартфоните държат класациите за свързаност. Докато някои таблети и дори някои лаптопи идват оборудвани с технология, за да се свържете с клетъчни мрежи, със смартфоните със сигурност ще имате връзка. Вашия смартфон все още може да получи 3G (или може би дори 4G) сигнал. Много смартфони могат да действат и като Wi-Fi хотспот, което ви дава възможност да споделяте клетъчна връзка за данни с вашия лаптоп или таблет, за да се свържете практически от всяко място.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg