5 горещи оферти за софтуерни разработчици   Използвайте Facebook Timeline за насърчаване на вашия бизнес   60 фантастични безплатни Android приложения (част 2)   55 безплатни програми, които могат да заместят скъпите графични- и фото- инструменти

5 горещи оферти за софтуерни разработчици

Повечето фирми казват, че те не могат да намерят достатъчно програмисти, за да запълнят позициите си за разработване на софтуер. Но програмистите казват, че живеят в постоянен страх от работата си, дали няма да я загубят?

Няма съмнение относно това, че разработката на софтуер е все още много доходоносна професия. Разработчиците, които искат да поддържат едно предимство в съвременния пазар на труда трябва да се специализират.

За щастие, тази тенденция се движи толкова бързо, че никога няма недостиг на уникални ниши за проницателните инженери. Ето само пет примера за специализирани области на квалификация, които сме сигурни, че ще имат бърз растеж през следващите години.

1. Мобилни разработчици

Клиентите избират смартфони по много причини. Покритието на мобилната мрежа варира в почти цялата страна. Смартфоните се различават по функции и възможности и не всеки доставчик предлага всеки модел. Бюджетът също е фактор.

Клиентите на смартфони обикновено определят своята покупка по това каква операционна система потребителят използва и следователно искат същата операционна система и на смартфона. Крайният резултат е, че въпреки че лидерите се появяват, пазара на операционни системи за смартфони е значително по-разпокъсан, отколкото пазара на персонални компютри и вероятно ще остане така години за напред.

Всички смартфони малко или много си приличат. Номерът е да се знае начина на достъп до програмни интерфейси, които позволяват техните различни функции, независимо от платформата. Това не е лесно, когато всяка платформа ви кара да пишете приложения в различен специализиран програмен език, използвайки различен набор от инструменти. Дори HTML-базираните приложения се нуждаят от значителни поправки по потребителския интерфейс, преди те бъдат активни навсякъде.

Мобилните доставчици на инструменти трябва да направят повече, за да улеснят платформите за развитие на мобилни приложения. Докато това се случи, фирмите, които инвестират време, за да се запознат с две или повече мобилни екосистеми ще се окажат с по-високо търсене.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg