Нов дигитален спам : Кой как се опитва да ви измами и как да го избегнете   6 Start-up съвета от най-големите световни технологични компании   iPad 3: факти срещу слухове   Възходът на екстремните iPhone конкуренти

iPad 3: факти срещу слухове

iPad може да има, а може и да няма ретина дисплей, четириядрен процесор или 3D функции?! А какво да кажем за iPad Mini ?

iPad 3 идва и като с всички продукти на Apple, предстоят трескави спорове за точните функции и спецификации на продукта и кое е слух. Поканите за официалната презентация са вече изпратени, но в момента из интернет пространството циркулират толкова слухове, че е трудно да разграничим достоверните от чистата измислица.

Само ден преди да разберем със сигурност какви новости ще ни донесе iPad 3, нека да прегледаме и заедно да се посмеем над спекулациите около него.

Retina дисплей

„Retina Display“ стана реалност  още при пускането на iPhone 4. Повечето от слуховете сочат, увеличение на пикселите на LCD панела, от сегашните 1024 x 768 до 2048 х 1536.

Забележка: Apple нарича iPhone 4 и 4S екрана Retina Display, защото гъстотата на пикселите е толкова висока, че човешкото око не е в състояние да разграничи отделните пиксели.

Първия проблем с тази технология и увеличаването на пикселите двойно ще доведе до по- лошо качество на екрана, просто защото ще е необходимо допълнително мащабиране. Основната идея на Apple е максималното улеснение на потребителите им.

Друг проблем е живота на батерията. Удвоявате пикселите, следователно намалявате живота на батерията си на половина. Още един основен въпрос е цената.

Възможно ли е Apple да подсигурят качесвото, което обещават на достъпна за крайния потребител цена?

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg