Нов дигитален спам : Кой как се опитва да ви измами и как да го избегнете   6 Start-up съвета от най-големите световни технологични компании   iPad 3: факти срещу слухове   Възходът на екстремните iPhone конкуренти

6 Start-up съвета от най-големите световни технологични компании

Google и Microsoft също някога са били Start – up. Как обаче са успяли да се утвърдят и превърнат в едни от най- големите на пазара. Ръководителите на предприятията споделят своите съвети за растеж.

Технологията е навсякъде около нас – най-вече се дължи на усилията на компании като Google, HP, Cisco и Microsoft. И все пак, дори най-големите предприятия трябва да  започнaт отнякъде (за някои фирми началото е в гараж). Тези известни фирми се съсредоточават върху дългосрочни взаимоотношения с клиентите и обратна връзка.

Директорите на тези компании ни дават няколко съвета, как да развием компанията си от нулата.

1. Използвайте социалните медии за слушане, а не само за говорене

Ед Ейбрамс, заместник президент на IBM съветва компаниите да слушат клиентите си в социалните медии, а не само да говорят. На практика това означава не само пускането на новини, но и проследяване на отговорите на потребителите и вслушването в тяхното мнение и предпочитания.

2. Прост старт

Ейбрамс също съветва малките фирми да започнат с технологиите. Някои са склонни да възприемат много различни технологични платформи, от CRM за управление до много други. Но той казва, че е по-добре да се започне с една основна платформа и данните да се направят достъпни от всеки телефон и таблет. Той споделя, че кошмарите относно интеграцията започват, когато данните се разцепят в множество платформи наведнъж.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg