Нов дигитален спам : Кой как се опитва да ви измами и как да го избегнете (част 2)   Коя система за управление на съдържанието (CMS) е подходяща за Вашия бизнес?   Възходът на екстремните iPhone конкуренти (част 2)   Ръководство за покупка: Мрежи за доставка на съдържание (CDN)

Нов дигитален спам : Кой как се опитва да ви измами и как да го избегнете (част 2)

Какво описваме с думата спам: всякакъв вид нежелано съобщение, доставено от всеки непознат източник. Това е широко описание, отколкото много хора биха направили, но голяма част от това, което се случва онлайн е не само досадно, но е и загуба на време, като може да доведе до скъпи последици.

В миналия брой Ви представихме някои от най-новите форми на цифров спам, заедно с някои стъпки, които можете да предприемете, за да го избегнете. Тук продължаваме с втората част на статията.

Twitter

Може да се каже, че Twitter е пълен със спам. Можете да получите директно съобщение в тази насока: „Видях един ужасен tweet за теб. /Тук следва URL адрес/“. Ако кликнете на връзката, тя ще ви отведе до това, което изглежда да е Twitter страница. Това е мястото, където някой се надява, че ще му дадете паролата си. Ако го направите, измамникът ще има достъп до профила ви и ще спами всички, които ви следват в twitter със същото съобщение, с което е примамил и вас.

Ако използвате Twitter, бъдете много внимателни за съобщения, които ви приканват да последвате връзка, която изглежда прекалено хубава, за да е истина. Тази измама е подлъгала стотици хора до сега. Тя се състои в предложениея за бърза печалба или че след като я последвате ще имате 1000 последователи.

Страници: 1 2 3 4 5 6 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg