Как да защитите вашия лаптоп   Защо мобилните CRM приложения се възприемат трудно ?   5-те най-добри таблета и 5-те най-добри ултрабука в бизнес сектора   Дали религиозните убеждения могат да ви накарат да се почувствате по-добър програмист?

Дали религиозните убеждения могат да ви накарат да се почувствате по-добър програмист?

В тази статия ще ви представим историята на разработчик на софтуер, който споделя опита си с колеги, чиито православни убеждения влияят на способността за писане на код.

Бях доста изненадан да видя съобщение, поставено на информационния бюлетин на разработчиците на софтуер, в компанията, която работя.

Бъдете с нас на нашето молитвено събрание всяка сутрин в 7:30 часа сутринта.

Един от моите колеги разработчици – Иван,  е външно благочестив човек и е започнал да ходи на тези ежедневни срещи. Просто казано, това ме притесни. Почувствах се силно стресиран, тъй като религията е нещо лично, което трябва да се практикува вкъщи или на на предвидените за това места, а не на работното място.

Веднъж се сблъсках в кафето с моя колега и приятел Петър и той ми каза:

Видя ли Иван какво е поставил върху информационния бюлетин?

Да, и?

Това ме кара да се чувствам неудобно, ето какво.

Петър се отпусна на стола си и продължи: „Трябва да сме спокойни. Не може да ни принудят да се присъединим към тях. Мисля обаче, че се изпраща грешно послание и аз не мога да повярвам, че управлението го е одобрило. Мястото на това съобщение не е тук

Той вдигна поглед от компютъра си, усмихна се и ме попита: „А кога беше последния път, когато тук се е работило преди 9 часа сутринта?

Петър наблегна именно на това. В интерес на истината, повечето от разработчиците в екипа не бяха ранобудни.

Аз заекнах… „Това не ми харесва“ и се отправихме обратно към офиса, в който работихме.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg