Как да защитите вашия лаптоп   Защо мобилните CRM приложения се възприемат трудно ?   5-те най-добри таблета и 5-те най-добри ултрабука в бизнес сектора   Дали религиозните убеждения могат да ви накарат да се почувствате по-добър програмист?

Как да защитите вашия лаптоп

Преносимосттa на лаптопите ги прави удобна и лесна мишена за крадци. Загубата на вашия лаптоп може да бъде пагубна, особено ако сте запазили важни документи и файлове на твърдия диск, без да имате резервно копие. Тук Ви представяме пет начина за защита на вашия лаптоп от кражби, както и за защита на данните, които съхранявате на него.

1. Използвайте физическо заключване

Физическото заключване на вашия лаптоп не е най-доброто нещо, което можете да направите, за да го предпазите, но пък този метод работи сравнително добре. Заключването на лаптопа не е изискано, но е сигурно.

Ключалките за лаптоп работят точно както заключването на велосипед чрез  използване на велосипедна верига. Трябва да намерите голям, неподвижен обект, като например бюрото и да навиете металния кабел около него. Разбира се този вариант не е приложим навсякъде, би ви било доста трудно да заключите лаптопа си по този начин в някое кафене, но е добър вариант за хотелската стая, когато пътувате по работа.

2. Инсталирайте проследяващ софтуер

Ами ако вашият лаптоп вече е откраднат? Късно е да се мисли за заключването му, но не би ли било добре да го проследите? Ако сте се сетили да инсталирате софтуер за проследяване, сега е момента да го стартирате.

Новото поколение софтуер за проследяване е доста ефективно. Този вид програмниу продукти използват IP-адрес и Wi-Fi връзка като основни елементи за проследяването. Hidden и LoJack for Laptops и GadgetTrak са само няколко примера за софтуер за проследяване на лаптопи. Тези програми не гарантират възстановяването на устройството ви, но са добро начало.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg