Ревю: Новият iPad   Защо новите езици за програмиране успяват или претърпявят провал   Apple, Google, Amazon и възхода на екстремно-ниските цени   Cisco: Информационните технологии са всичко за услугите

Ревю: Новият iPad

Apple нарече първия си iPad таблет „магически“, тъй като компанията предполагаше, че той ще завземе света. Една година по-късно, Стив Джобс представи iPad 2 с един „напълно нов дизайн“ и няколко модернизирани характеристики, включително двуядрен процесор A5 и двете камери, които бяха голям пропуск при първия iPad. Тази година на сцената излезe „новият iPad“ – не iPad 2S, iPad 3 или iPad HD, просто iPad.

Нека поговорим за момент за решението на Apple да се откаже от цифровата последователност при третото поколение iPad, което доведе до тревоги и разсъждения в блог-сферата и в социалните медийни кръгове. Преобладаващата мъдрост е, че това е помпозен ход от страна на Apple, който в крайна сметка ще доведе до объркване на клиентите.

Що се отнася до хардуера, някои разкрития сочеха, че ще видим именно Retina дисплей и в това устройство, след като подобен дисплей вече присъстваше при iPhone 4S. Отдавна имаше слух, че новият iPad ще бъде с една по-висока резолюция на дисплея.  Apple удовлетвори това желание, като събра 3,1 милиона пиксела на същия 9.7-инчов панел, с 2048×1536 резолюция, което е един голям ъпгрейд от 1024×768 при iPad 2, а това е дори отвъд границите на Full HD 1080p. Това немалко постижение e отнело доста инженерна находчивост за събирането на четири пъти повече пиксели от iPad 2 в един и същи екран. Всичко това е постигнато като същевременно се гарантира, че пикселните сигнали не се пресичат, което може да доведе до изкривяване на цветовете и размити изображения. Освен забележителния дисплей, устройството разполага с Apple A5X процесор, който е все още 1GHz  двуядрен  чип, но за сметка на това с четири-ядрен графичен чип, който  може да се каже, че  е четири пъти по-бърз от процесора NVIDIA Tegra 3.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg