7 стъпки към проста, но ефективна социална медийна стратегия   Зловредни уеб приложения: Как да ги победим?

  Android приложения върху Linux? Това може да промени всичко   Cisco: Информационните технологии са всичко за услугите (продължение)

Android приложения върху Linux? Това може да промени всичко

Повече приложения означават повече Linux потребители.

С новината, че Linux ядрото ще има съвместимост с Android приложенията се разпространява и идеята, че все по – често  ще срещаме Android приложения на десктопа на PC-тата.

В тази статия, ще представим как Android съвместимостта може да се отрази на Desktop Linux и това, което може да се случи в близко бъдеще. Докато новините за съвместимостта на Android може да изглеждат маловажни за обикновения Linux потребител, потенциално биха могли да означават големи възможности за разработчиците на Android.

Android върху вашия работен плот

При появата на новината за съвемстимостта на двете платформи, голяма част от разработчиците искрено се зарадваха, че ще могат да тестват Android приложенията си на Linux платформата.

Очевидно е, че ще има много приложения, предназначени за Android, които няма да работят под Linux, заради  X Window System. В дългосрочен план, обаче, вероятно ще има много добри приложения за Android, които ще работят и на Linux, без да има значителни промени по тях.

Защо това е от значение?

Отговорът е доста прост – повече програми, по- голям избор.

Положителното за Linux e че чрез вграждането на познатите програми от Android платформата, може да привлече много потребители към Linux операционната система.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg