7 стъпки към проста, но ефективна социална медийна стратегия   Зловредни уеб приложения: Как да ги победим?

  Android приложения върху Linux? Това може да промени всичко   Cisco: Информационните технологии са всичко за услугите (продължение)

Зловредни уеб приложения: Как да ги победим?

Уеб приложенията са страхотни. Те са на разположение за ползване почти навсякъде, по всяко време, практически на всяко устройство, което има уеб браузър. Разработчикът качва приложението на Web сървъра и всички, които го използват имат достъп до последната версия.

Уеб приложенията обаче, могат да съдържат повече скрити условия от колкото си представяте, както и в някои случаи те могат действително да бъдат злонамерени. Трябва да сте наясно с рисковете, които уеб приложенията могат да представляват и да знаете как да се предпазите.

Как може уебприложение да бъде опасно?

Уебприложението по същество е пълноправно приложение, което работи в рамките на вашия уеб браузър. Особено лесно е едно уебприложение да проследи вашите напомняния или да зарази вашия компютър.

Камерън Камп, изследовател за сигурността към ESET , споделя своя опит и казва, че уеб приложенията разчитат на най-популярните технологии за уеб програмиране като Java или ActiveX, които хакерите използват за злонамерени подвизи. Adobe Flash е другата обща платформа за Web приложения, така че хакерите често се насочват и към нея.

Тим Кианини, главен технически директор на nCircle , смята че кибератакуващите са талантливи, креативни разработчици, които са мотивирани да намерят иновативни начини за да имъкнат личната ви информация или пари от банковата ви сметка.

Обикновено, злонамерените уебприложения са форма на троянски кон: Приложението твърди, че е нещо друго – и може в действителност да работи легитимно, но след като щракнете върху него, то изпълнява зловреден код във фонов режим, който може да направи пробив във вашата система или тайно да изтегли други злонамерени файлове от Интернет.

Говорейки за уебприложения, Камп предупреждава: „Докато те позволяват повишена функционалност в рамките на браузъра, потребителите трябва да са наясно колко дълбоко в системата ви  могат да достигнат.“

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg