Как да вдъхнем живот на стария си компютър   WiGig: какво е и защо трябва да знаете за него   Plantronics: как се изгражда страхотно място за работа   HP, IBM и Cisco – главните участници в битката за надмощие в Облака

HP, IBM и Cisco – главните участници в битката за надмощие в Облака

HP и IBM се борят за облак инфраструктурата, Cisco също е в напредък, благодарение на  своето Unified Computing System (UCS) портфолио.

HP са царе в облак оборудването, а IBM и Cisco не са далеч назад, според нов доклад на агенцията за проучване Synergy Research Group.

Както при всеки горещ пазар, доклада на изследователската фирма „4Q11 Cloud Equipment Market Share“  представя розова картина на облак сървърите, мрежите и продажбите на оборудване. През последното тримесечие, HP са спечелили 17,4% от световните приходи за  хардуер за облака. IBM са плътно зад HP с 15,9%.

Като цяло, IT компаниите са използвали $ 39,4 млрд. за облак оборудване миналата година, което е 15% увеличение в сравнение с 2010 г. Само през четвъртото тримесечие на миналата година, сумата варира около 10,6 милиарда щатски долара.

Тези цифри са в резултат на експлозията на Web-услугите, казва Джереми Дюк, основател и главен анализатор на Synergy Research Group. „Облачните услуги ясно са променили играта на пазара и ние сме свидетели на огромен растеж на интереси, на стартиращата услуга и клиентите в тази област“, казва той в отчета за компанията си.

„Доставчиците, осигуряващи инфраструктура за облачни услуги имат възможност да се възползват значително от тази вълна – разполагат с 40 милиарда долара като пазари и ръст от 15% годишно“, добавя той. По-голямата част от този растеж идва от Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) и Азиатско-тихоокеанския регион. Северна Америка обаче все още представлява най-голям дял с 43%.

Докато разширяването на пазара на облака подобрява състоянието на някои IT компании, някои се справят по-добре от други.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg