Как да вдъхнем живот на стария си компютър   WiGig: какво е и защо трябва да знаете за него   Plantronics: как се изгражда страхотно място за работа   HP, IBM и Cisco – главните участници в битката за надмощие в Облака

Plantronics: как се изгражда страхотно място за работа

Една технологична фирма се стреми да се превърне в страхотно място за работа, като по този начин даде пример на други компании в този процес.

Проследихме развитието на компанията Plantronics, разположена  в Санта Круз, Калифорния, и бяхме впечатлени от усилието, което е направено от отделите за дизайн и технология за създаване на водещи в световен мащаб продукти. Най-впечатляващото е, че Пат Уодърс, вицепрезидент на човешките ресурси и съоръженията в компанията иска да се създаде едно страхотно място за работа.

Plantronics изпълнява тази политика и заедно с другите промени, които са направили, те отчитат значително увеличение на производителността.

Огледайте се за още работа

Всички от както се помним чуваме, че работата не може да бъде удоволствие, защото работата си е работа. И всеки път, когато се опитаме да убедим хората около нас, че работата може да ни носи удоволствие се проваляме.

Въпреки всичко това, има възможност да харесваме работата си, и да чакаме с нетърпение понеделник, а не уикенда.

През 1980 ROLM имаше отдел, наречен „Чудесно място за работа“ с цел този израз да  да стане реалност. Шест месеца по-късно, IBM купуват ROLM и разрушават отдела, твърдейки, че “ страхотното място за работа е отговорност на всеки ръководител“.

Много компании се стремят да създадат такова място, за да може хората да ходят с удоволствие на работа. Plantronics изглежда да бъде компанията, която ще успее в това начинание.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg