Как да вдъхнем живот на стария си компютър   WiGig: какво е и защо трябва да знаете за него   Plantronics: как се изгражда страхотно място за работа   HP, IBM и Cisco – главните участници в битката за надмощие в Облака

WiGig: какво е и защо трябва да знаете за него

Това е като Wi-Fi, но много по-бърз. Но дали това е добре?

Това е един от няколкото нови и потенциално объркващи нови безжични стандарти. Така че какво точно е това и полезно ли е за вашите технологични джаджи?

WiGig е един вид безжичен HDMI

WiGig е проектиран да работи заедно с Wi-Fi, а не вместо съществуващите безжични мрежи. Идеята е да има Wi-Fi за широколентова връзка и WiGig за безжично свързване на устройства за домашно развлечение, персонални компютри, таблети и др. Можете също да използвате WiGig, за да свържете таблети и други устройства за забавление в най-различни системи – например към монтираните видео екрани в колата.

WiGig е бърз

WiGig използва 60GHz честотна лента, за да предостави скорост до 7Gbps, въпреки че както при Wi-Fi ще трябва хардуер с множество антени, за да получите възможно най-добра пропускателна способност. Скороста на връзката пада бързо, когато има някакво разстояние между устройствата.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg