Как да вдъхнем живот на стария си компютър   WiGig: какво е и защо трябва да знаете за него   Plantronics: как се изгражда страхотно място за работа   HP, IBM и Cisco – главните участници в битката за надмощие в Облака

Как да вдъхнем живот на стария си компютър

Ако имате компютър от няколко години и го стартирате ежеднево ще забележите, че  започва да се забавя. Зареждането на компютъра сутрин и изключването му след работа изглежда като нещо рутинно, защото просто правите основни задачи, като стартиране на Word и отваряне на файлове, но това може да отнеме прекомерно количество време. Вероятно се изкушавате за покупка на нов компютър, но това може да се окаже скъпо и да отнеме много време, особено ако трябва отново да инсталирате всички важни за вас програми и да направите личните ви настройки. Отговорът е ъпгрейд. Ще изхарчите по-малко от 250лв и малък период от време, след което можете да имате стария си компютър, работещ като светкавица.

Започнете с паметта

Един от най-лесните начини да се повиши ефективността на по-стара машина е да се добави повече памет. Можете да разберете какъв вид памет има машината ви, като я отворите и огледате самите чипове памет. Проверете, за да видите колко слота за памет имате на разположение, и какъв тип памет е вече инсталирана. Можете също да получите информация за паметта в компютъра ви чрез навигиращ хардуер и чрез системата за памет в Контролния панел на Windows, като по този начин ще видите колко памет вашата машина може да поддържа, колко е вече монтирана и колко MHz е скоростта, с която работи.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg