Какъв смартфон да изберете за вашия бизнес   Кои са най-добрите социални медийни платформи за бизнеса ?   60 безплатни Android приложения   75 софтуерни продукти с отворен код за малкия бизнес

75 софтуерни продукти с отворен код за малкия бизнес

Тези безплатни приложения може да помогнат на малкия и среден бизнес за по-ниски разходи, като същевременно подобрят производителността.

За много малки фирми, софтуера с отворен код представлява неизследвана златна мина. Когато стартирате малък бизнес, бюджета не винаги е стабилен. По-големите предприятия се нуждаят, от не стотици, ами от хиляди долари, за да използват подходящия софтуер за тях. Като стартиращ бизнес едва ли можете да си позволите толкова големи суми, за това в тази статия ще ви предложим някои интересни начини да замените платения софтуер.

Общността на отворения код предлага софтуер за счетоводство, за контрол на производителността на офиса, управление на проекти, комуникация, управление на взаимоотношенията с клиентите и други видове софтуер за малкия и среден бизнес и всичко това е безплатно. Ако вашият малък бизнес не разполага със специалисти или няма възможност да харчи безумни суми за софтуер може да използвате много приложенията на софтуера като услуга (SaaS)  – и все пак ще платите много по-малко, отколкото трябва да платите за търговските предложения на пазара.

Важно е да се отбележи, че много от тези приложения с отворен код наистина са сравними с техните по-добре известни колеги. Те обикновено предлагат по-голямата част от функциите на платения софтуер. Малките предприятия се нуждаят от текстови редактор, например OpenOffice и LibreOffice е безплатно приложение с което ще можете да отваряте и записвате файлови формати на Microsoft, така че вашите партньори, клиенти и доставчици, никога няма да знаят, че не използвате Word, Excel или PowerPoint.

В тази статия вие ще намерите някои нови приложения, както и много забележителни приложения, които сме споменавали и преди.

Софтуер за счетоводство

1. TurboCASH

Заменя: QuickBooks , Sage Peachtree

TurboCASH нарича себе си „първия в света пълнофункционален отворен код за счетоводни сметки за малкия бизнес“. Той предлага възможности за множество потребители и множество компании, с функции, като стоков контрол, фактуриране, банкови салда, оборотна ведомост, баланс и отчети за доходите, както и пълна отчетност и анализ. Операционна система: Windows.

2. GnuCash

Заменя: Quicken

Ако сте собственик на малък бизнес, GnuCash вероятно предлага всички функции, от които се нуждаете, за да следите Вашият личен бизнес и финанси. Той разполага с двустранно счетоводно записване, проследяване на инвестициите, проследяване на клиенти и продавачи, фактуриране, заплати, бюджетиране и др. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg