Какъв смартфон да изберете за вашия бизнес   Големите данни и изчислителните облаци: следете за тези неизвестни   60 безплатни Android приложения (част 2)   75 софтуерни продукти с отворен код за малкия бизнес (част 2)

75 софтуерни продукти с отворен код за малкия бизнес (част 2)

За много малки фирми, софтуера с отворен код представлява неизследвана златна мина. Когато стартирате малък бизнес, бюджета не винаги е стабилен. По-големите предприятия се нуждаят, от не стотици, ами от хиляди долари, за да използват подходящия софтуер за тях. Като стартиращ бизнес едва ли можете да си позволите толкова големи суми, за това в тази статия ще ви предложим някои интересни начини да замените платения софтуер. В миналия брой ви представихме първата част от колекцията приложения с отворен код, тук продължаваме с втората част от тях.

Софтуер за Управление на взаимоотношенията с клиентите (CRM)

17.  SugarCRM

Заменя: Salesforce.com

С повече от 1 милион потребители, това е „третото най-широко използвано CRM решение в света“ и струва до 50% по-малко от SalesForce.com. Програмата се предлага в няколко версии, включително и безплатна версия. Можете да също така да използвате приложението и в облака. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

18. vTiger

Заменя: Salesforce.com

Използвано от повече от 100000 предприятия, vTiger предлага опростен подход към CRM, който да отговаря на нуждите на много малки фирми. Можете да използвате онлайн версията (хоства се от Amazon EC2), или можете да изтеглите и инсталирате версията на източника безплатно. Операционна система: Windows, Linux.

19.  SplendidCRM

Заменя: Salesforce.com

SplendidCRM се предлага в три варианта: безплатната версия, която предлага основно проследяване на сметки, контакти и справки, а професионалната версия добавя продукти за управление. Версията за предприятието добавя работен процес, временно отчитане и офлайн клиент. И трите могат да се разгърнат на собствените ви сървъри или използвайки решения от типа на SaaS. Операционна система: Windows.

20. ConcourseSuite

Заменя: Salesforce.com

Това Java-базирано приложение нарича себе си „първия фронт офис пакет за интегриране на управлението на взаимоотношенията с клиентите (CRM), управление на уеб съдържанието и възможности за сътрудничество в едно единствено, лесно за използване уеб приложение. Подобно на други проекти в тази категория, приложението предлага, както хоствана услуга, така и вариант за изтегляне, а с него идват и двете безплатни и комерсиални версии. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

Desktop Publishing

21.Scribus

Заменя: InDesign , QuarkXPress , Microsoft Office Publisher

Scribus дава на малките предприятия достъп до професионално изработена графична програма, без висока цена. Това приложение е идеално за създаване на брошури, бюлетини, рекламни материали и други документи. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg