Какъв смартфон да изберете за вашия бизнес   Големите данни и изчислителните облаци: следете за тези неизвестни   60 безплатни Android приложения (част 2)   75 софтуерни продукти с отворен код за малкия бизнес (част 2)

Големите данни и изчислителните облаци: следете за тези неизвестни

Голямото количество от данни и изчислителни облаци носи обещания, но дръжте под око ключовите въпроси около тях

В безкрайното търсене на конкурентно предимство, организациите се обръщат към големи хранилища на корпоративни и външни данни, за да разкрият тенденциите, статистиката и друга важна информация, която да им помогне за вземането на решения за техния следващ ход. Тези данни, заедно със свързаните с тях инструменти, платформи и анализи, са често наричани  “големи данни“, термин, който набира популярност сред технолози и ръководни кадри.

Въпреки че лицата, отговорни за вземането на решения, са осъзнали, че има стойност в голямото количество от данни, получаването на тази стойност остава неуловима в повечето фирми. Големите данни могат да позволяват на изследователите да се ровят из големите хранилища на данни за извършване на анализи и откриване на важни тенденции.

Концепцията за „големи данни” е проста. Голямото количество от данни ни дава възможността да използваме изчислителните облаци, за да обработваме разпределени заявки в множество набори от данни. Облакът осигурява основният двигател, обикновено чрез използване на Hadoop услуги. Hadoop е станала популярна услуга за добив на големи набори от данни.

В случай на голямо количество от данни, пътя към успеха ще дойде с основните поуки. Но като се има предвид новостта на голямото количество от данни в реалните внедрявания, там са основните въпроси, за които ние още нямаме отговори – така че бъдете много внимателни в тези области.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg