7 митa за програмирането (част втора)   Потребителските иновации при електронните стъкла. Напред към бъдещето   10 причини да закупите iPad 4   73 приложения с отворен код, които можете да използвате в облака

73 приложения с отворен код, които можете да използвате в облака

Облак-базираните приложения и инструменти с отворен код за управление сега са в изобилие.

В наши дни е трудно да се говори за корпоративните ИТ, без да се говори за изчислителните облаци.  Скорошно проучване установи, че 33% от анкетираните фирми вече използват услугите на изчислителните облаци и допълнително 40% са в етап на планиране и оценка на  проект за изчислителни облаци.

Корпоративният свят е прегърнал облака, така че има много приложения с отворен код, които са се насочили към тази област. Няколко групи са изградили инфраструктура и управленски инструменти, които позволяват на организациите да създават и поддържат своята работа в изчислителните облаци. В допълнение, заради нарастващото приемане на софтуера като услуга (SaaS), много от собствениците на проекти са намерили начин да печелят пари, докато все още се придържат към принципите на отворения код.

В този брой ще ви представим списък с приложения с отворен код, които можете да използвате в облака.

Backup

1. Amanda/Zmanda

Тази програма е най-популярната в света за защита на данните и  защитава стотици хиляди системи. Zmanda предлага облак-базирана услуга, която използва един и същ софтуер за съхранение и архивиране на данни в облака на Amazon. Операционна система: Windows.

Инструменти за големи данни

2. Hadoop

Apache Hadoop предлага разпределена обработка на изключително големи данни, като програмата е идеално средство за потребители, които работят в облачни среди. Добре известни потребители са Yahoo, Amazon, Ebay, AOL, Facebook, Google, Hulu, Spotify и много други. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

3.  GridGain

Тази алтернатива на Hadoop MapReduce е Java базирана платформа с отворен код за обработка на голямо количество от данни в реално време. Включва и „CloudBoot“ функция, която е достъпна само в платените версии. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg