HP представи дългоочаквания си Enterprise таблет   Нетбука на Google с Chrome операционна система е почти тук?   Как да намерим финансиране за нови IT проекти   Технологични комикси

Нетбука на Google с Chrome операционна система е почти тук?

Преди година, Google представиха планове, в които бе предвидено да пуснат на пазара ново поколение от „Pro netbooks”, създадени да използват Уеб-услуги на базата на операционната система на Google – Chrome.

Изглежда Google се приготвя да представи първото от новите портативни устройства този месец. Това ще бъде точно според графика, имайки в предвид, че на миналото ноемврийско медийно събитие представителите на Google казаха, че първите единици ще започнат да се появяват след година, за ваканционния пазарен сезон.

Говорител на Google нито потвърди, нито отхвърли предстоящо известие. „Ние не искаме да коментираме слухове или спекулации,” каза той. Но много неща се случиха откакто Google обяви плановете си. Едно от нещата е феноменалния успех на iPad-а на Apple, който накара търговците да търсят конкурентни устройства тип таблет.

Нетбук пазара също се охлади, тъй като цените на ноутбуковете продължават да падат и вече ценовия диапазон на нетбуците е около $299-$399, като по-скъпите устройства са изключително атрактивни за много купувачи.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg