7 митa за програмирането (част втора)   Потребителските иновации при електронните стъкла. Напред към бъдещето   10 причини да закупите iPad 4   73 приложения с отворен код, които можете да използвате в облака

Потребителските иновации при електронните стъкла. Напред към бъдещето

Трудно е да се мисли за стъклото като за област, която подлежи на бързо технологично развитие. Трябва да се отбележи обаче, че това е една от най-важните технологии, която ще ни доведе до невероятни нововъведения през следващите няколко години.

Комбинацията на новите технологии, както и силното желание от страна на големите компании за трансформирането на стъклото ще засегне почти всяка категория на потребителската електроника – смарт часовниците, телефоните, таблетите, настолните компютри, интелигентните домове и офиси. Стотици фирми и организации работят върху осъществяването на тази революция. Четири големи компании  и един университет правят  сериозни пробиви в тази област,  разбивайки старите идеи за това какво е възможно в тази сфера и какво не .

Google се стремят към стъкло, което е удобно за носене в ежедневието

През миналата седмица, Себастиан Трън от Google представи и демонстрира за първи път публично проектът на Google – “Glass” (стъкло). Технологията, която представи включва очила, които използват стъкло и огледала, за да прожектират дисплея на компютъра върху едното око, създавайки илюзията, че съответната информация се носи във въздуха. Безжична свързаност и изкуствен интелект дават възможност да се види същността на нещата, да се изпращат съобщения с глас и дори да правите снимки на мига.

Трън  представи първата си по рода си снимка, направена от очилата и я е публикува в Google +. Изследванията на Google прогресират бързо и това ги утвърждава на пазара.

През тази година се очаква да видим още много нови иновации в сферата от Google.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg