Преглед на Google Drive: Съхранете Вашите данни в облака   7 съвета за социалните медии от водещи експерти в областта

  10 неща, които правят продуктите на Apple толкова търсени от потребителя   73 приложения с отворен код, които можете да използвате в облака (част втора)

73 приложения с отворен код, които можете да използвате в облака (част втора)

В наши дни е трудно да се говори за корпоративните ИТ, без да се говори за изчислителните облаци.  Скорошно проучване установи, че 33% от анкетираните фирми вече използват услугите на изчислителните облаци и допълнително 40% са в етап на планиране и оценка на  проект за изчислителни облаци.

В миналия брой Ви представихме първата част от колекцията приложения с отворен код, които може да използвате в облака, тук продължаваме с нашата втора част.

25. Covide

Това CRM решение обещава да подобри продуктивността на бизнеса до 30% при намаляване на разходите. В допълнение към откритата версия, програмата също е на разположение на базата на SaaS. Операционна система: Windows, OS X, Unix

База данни

26. Riak

Създадени да работят в облака или на сървър, тази база данни се опитва да комбинира ползите от традиционните RDBMS с ползите от NoSQL. Тя се предлага в публична и корпоративни версия. Операционна система: Linux, OS Х

Системи за управление на документи (DMS)

27 OpenKM

Предназначена за използване от малки и големи фирми, OpenKM включва функции като уеб 2.0 интерфейс, контрол, съдържание и търсене на метаданни, поддръжка на мобилност и повече. Програмата идва в публична и професионални версии, както и облак версия. Предлагат се и услуги по обучение. Операционна система: независимо от ОС.

28 LogicalDOC

Тази система има за цел да се намали времето за извличане документ, за да може  това да се случва само за няколко секунди. Облак-базираната версия позволява на потребителите достъп до документи от всяко устройство, навсякъде. Операционна система: независимо от ОС.

29. OpenDocMan

Тази уеб-базирана система за управление на документите е в съответствие с ISO 17025 и OIE стандарти. Програмата позволява свободно изтегляне, използване на търговска версия или уеб-базирана услуга, както и допълнителни услуги срещу заплащане. Операционна система: независимо от ОС.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg