HP представи дългоочаквания си Enterprise таблет   Нетбука на Google с Chrome операционна система е почти тук?   Как да намерим финансиране за нови IT проекти   Технологични комикси

HP представи дългоочаквания си Enterprise таблет

През изминалата седмица HP представиха най-новото попълнение на бързо развиващият се пазар на таблети – Slate 500. Това е мобилно устройство, използващо Windows 7 и е разработено специално за бизнес потребители. Дългоочакваният първи таблет компютър на HP може да се закупи директно от сайта на компанията или от тези на партньорите им, на цена от $799. Уебсайтът на HP посочва 12 Ноември като начална дата на разпространението.

Главният изпълнителен директор на Microsoft Стийв Балмър, първи представи прототип на таблета на HP, използващ операционната система на софтуерния гигант Windows 7. Това стана още през Януари на Шоуто за Потребителска Електроника в Лас Вегас, но първоначално замисления потребителите модел, с времето се промени в бизнес ориентиран модел.

HP все още планират да представят ориентиран към потребителите таблет на пазара през следващата година. Устройството ще работи с webOS операционна система, която компанията придоби чрез изкупуването на Palm за $1.2 милиарда. В настоящия момент обаче, предприятията са на първо място и HP гласят своя таблет с Windows операционна система, като удобно допълнение към динамичните IT среди на предприятията.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg