Лято на таблетите: какво предстои?   Преглед на Google Drive: Съхранете Вашите данни в облака (продължение)   Какво е нужно за един IT мениджър   73 приложения с отворен код, които можете да използвате в облака (част трета)

Преглед на Google Drive: Съхранете Вашите данни в облака (продължение)

Дългоочаквания Google Drive представлява проста, полезна и разбираема облак услуга за съхранение и синхронизиране, която предлага 5GB онлайн съхранение безплатно, без изненади по пътя. Новата услуга на компанията прави съхраняването на файлове в облака и синхронизирането между няколко устройства толкова просто като запис на файл на локалния твърд диск. В миналия брой Ви представихме първата част от статията. Тук продължаваме с останлите особености, около продукта.

Напреднало търсене и още нещо

Google са направили повече от просто създаването на облак-базирано хранилище на файлове. Google Drive също така включва и функции за търсене в Google. Но не само на текст, можете да потърсите и PDF файлове. Благодарение на някои интересни възможности, породени от инструментa Google Goggles, можете да търсите дори по изображения.

Така например, можете да качите някои туристически снимки (например от Венеция)  в   Google Drive и след това да отидете във вашия профил в Google Drive  в Интернет и да търсите терминът „Венеция.“ Google е в състояние да идентифицира някоя от снимките на Венеция, въпреки че Венеция не се съдържа в името на файла или писмено да е написано в изображението.

Google Drive има нещо, което конкурентите му нямат: екосистема от трета страна на разработчици, готови да се включат с възможностите си. Ще видим продукти, които работят съвместно – например, Google Drive позволява редактиране на видео файлове в WeVideo от няколко човека съвсемно, позволява изпращане на факсове директно от Google Drive и получаването им като PDF с използването на HelloFax. Очакват се и още много полезни приложения да бъдат разработени съвсем скоро.

В действителност, може да се окаже, че тези добавки ще са ключа към това дали Google Drive ще победи конкуренти като Dropbox, SugarSync и Box.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg