Лято на таблетите: какво предстои?   Преглед на Google Drive: Съхранете Вашите данни в облака (продължение)   Какво е нужно за един IT мениджър   73 приложения с отворен код, които можете да използвате в облака (част трета)

Лято на таблетите: какво предстои?

Лятото на 2012 г. обещава да бъде сезонът на експериментите с таблети, повече от всякога.

Почти за всеки таблет, включително и за Apple се носят слухове (или очаквания) за обявяване (или стартиране) на нови версии в рамките на следващите четири месеца.
Google се очаква да обяви евтин таблет с хардуер от производителя Asus на Google I / O конференцията в края на юни, докато Windows RT таблета на „Майкрософт“ и новия им  партньор Barnes & Noble може да бъде пуснат в края на лятото или есента.

С толкова много различни анонси за нови таблети е време за равносметка.

За какво да се оглеждаме?

Тук са някои общи мнения, извлечени от анализаторите за това, какво да очакваме през следващото тримесечие:

• Apple ще стават по-силни, дори и с нови конкуренти като Microsoft. Това не е трудно заключение, тъй като Apple взеха 59% от глобалния пазар на таблети през 2011 г., според IDC, според който се очаква Apple да доминира на пазара на таблети поне до 2016 г.

• Google ще се опита да си възвърне контрола на таблетите Android. След като видяхме Amazon и Barnes & Noble таблети, продажбите на външни Android устройства намаляват зависимостта от Google услугите и приложения, заради което компанията ще иска да засили контрола си върху мобилната операционна система, която е създала.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg