Топ 10 на доставчиците на технологии за предприятието   Война на процесорите: AMD Trinity срещу Intel Ivy Bridge   Какво е нужно за един IT мениджър (продължение)   9 предсказания за това каква ще бъде ролята на IT директора през 2020 г.

9 предсказания за това каква ще бъде ролята на IT директора през 2020 г.

IT директорите (CIO) могат да очакват това, което правят на своите работни места да се промени драстично до края на десетилетието, имайки предвид бизнес планирането, кибер сигурността, управлението на роботи и разбира се – облакът.

В същото време, ние също знаем, че технологията ще се промени драстично. Кой би могъл да предвиди дори преди 10 години, че IT директорът днес трябва да се справя с усложнения като облак сигурността и виртуализацията? За да разберете как ролята на IT директора ще се промени след около осем години, намерихме мнения на лидерите в индустрията, анализаторите и самите шефове на IT отдели, за да открием какви ще бъдат предизвикателствата през 2020 г. за CIO. Ето какво открихме…

1. Царуването на „Майкрософт“ може да се свърши.

Може би една от най-драматичните промени през 2020 г. може да бъде по-малката роля за Microsoft. Todd McKinnon, изпълнителен директор на Okta – компания за управление на достъпа и идентичността, казва, че възходът на iOS и Android са пробив в доминирането на Microsoft, но много фирми са се залепили със сървъра на Windows за добро или лошо. Въпреки това, мобилноста вероятно ще сложи край на господството на Microsoft.

„През 2020 г., служителите, клиентите и партньорите ще изискват и очакват достъп до приложенията от повече от едно устройство“, казва той. „Ако IT директорите не  изградят инфраструктура в подкрепа на това, ние ще видим много повече и вероятно много сериозни пробиви в сигурността до 2020 г.“

2. IT отдела няма да бъде физически.

Има драматично преминаване към облака, но все още не може да се каже кой къде работи, къде се намира отделът и кой е отговорен. До 2020 г. ще има изместване на IT отдела за крайните потребители. С други думи, самият отдел ще се премести в облака. Концепцията ще се измести от отдел, който управлява набор услуги за самата облак услуга.

Bob Janssen, главен технически директор на RES Software – компания, която прави софтуер за управление на Windows компютри, казва, че крайните потребители днес са последното поколение на корпоративни работници, които могат да кажат как и къде работят. Следващото поколение дори няма да знае и това. Тези работници ще имат връзки с около 150 други работници (средно).

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg