Топ 10 на доставчиците на технологии за предприятието   Война на процесорите: AMD Trinity срещу Intel Ivy Bridge   Какво е нужно за един IT мениджър (продължение)   9 предсказания за това каква ще бъде ролята на IT директора през 2020 г.

Какво е нужно за един IT мениджър (продължение)

В много статии се посочва, че IT мениджърът трябва да  мисли повече като бизнес човек и по-малко като инженер. Често има статии, които казват, че ИТ директорите трябва да говорят на езика на бизнеса, а не на технологията. Като се имат предвид сложността на приложенията днес, безумие е да се предположи, че бъдещата роля на IT мениджърът (CIO) е по-малко техническа и повече делова. В миналия брой Ви представихме първата част на статията за това колко важно ще бъде разбирането на технологиите, както в бъдеще, така и още днес. Тук продължаваме с нашата гледна точка.

Не може да обсъждате технологиите без да ги познавате

Заради сложостта си, новите приложения са от огромно значение за успеха на бизнеса. През 2000г.,  уебсайтът бе важeн за бизнеса, но ако той не беше наличен, компанията все пак можеше да продължи да функционира и то сравнително успешно. Ако днешните Web-базирани приложения не бяха налични, това би довело до огромен застой на бизнес сектора. Това отразява как с времето полезните приложения са си проправили път като ключови елементи за успешен бизнес.

Сега, мислите ли, че един IT директор може да просперира  в бъдеще без да разбира ключовите елементи на този вид приложения? Без да може да разпознае слабите аспекти на едно приложение, които могат до доведат до проблеми които от своя страна да разочароват потребителите. Ако не познава технологиите, IT мениджърът ще бъде меко казано безполезен.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg