Топ 10 на доставчиците на технологии за предприятието   Война на процесорите: AMD Trinity срещу Intel Ivy Bridge   Какво е нужно за един IT мениджър (продължение)   9 предсказания за това каква ще бъде ролята на IT директора през 2020 г.

Топ 10 на доставчиците на технологии за предприятието

Технологиите се променят с невероятна бързина, това от своя страна променя и начина ни на работа. Работниците в бизнес сферата са все по – информирани и използват всичките си познания за да подобряват качеството на работата си.

Предлагаме Ви топ 10 на компании, чиито продукти разчупват вече установените порядки в технологичната сфера.

10. Доставчици на безжична връзка

Устройствата и операционните системи получават цялото внимание в мобилния свят, но смартфоните и таблетите биха били абсолютно безполезни, ако нямат безжична връзка.

С навлизането на 3G и 4G мрежите, бизнес потребителите могат да направят много повече, отколкото просто да имат достъп до електронната поща на своите мобилни устройства. Видеото, приложенията и дори пълния с изображения работен плот е на разположение в облака, като открива нови възможности за по-голяма ефективност в работата

Високоскоростните мрежи позволяват трансфер на повече данни, това от своя страна обаче може да доведе до по-високи сметки, което би било проблем за компаниите, които поемат тези разходи. И благодарение на портативните Wi-Fi точки, потребителите не трябва да разчитат на корпоративни мрежи за интернет достъп, което означава, че те могат да получат това от което се нуждаят, където им е удобно. Тук потребителите може би трябва да се притесняват за сигурността, защото тя е слабото място на този тип връзка.

9. Microsoft

Знаем какво си мислите: „Microsoft? Те са най-големите традиционалисти на пазара „.

Това е така, когато говорим за Windows OS и Office пакетa. Но специалистите на Microsoft промениха тази представа  с Kinect, технология за контрол на глас и движение, която първоначално е разработена за Xbox 360. През февруари Microsoft пусна Kinect за персонални компютри, което може да доведе до изцяло нов стил на корпоративните приложения.

Експертите не очакват Kinect да остави своя отпечатък в света на бизнеса в продължение на години, така че ако търсите продукт на Microsoft, който да успее помислете за Skype. Microsoft придоби интернет телефонната услуга през 2011 година. Благодарение на видео конферентна връзка, споделянето на екран и мигновените съобщения, Skype вече е популярна алтернатива на телефона.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg