Топ 10 на доставчиците на технологии за предприятието (продължение)   Ревю: Android срещу Windows Phone

  Защо Facebook трябва да обърне внимание на мобилните си приложения?   Заслужава ли си все още Android?

Заслужава ли си все още Android?

Платформата Android носи на Google, както положителни емоции, така и особено много неприятности.

Мобилната платформа на Google – Android е страхотна – за потребителите. Но дали е толкова страхотна и за Google?

Преди седем години Google придоби Android и разви платформата, точно в процеса когато се развиваха мобилните технологии и оператори и потребители бяха затрупани от мощната алтернатива на Apple iOS.

В действителност, без Android, Apple изцяло ще доминират на пазара на мобилни услуги. Единствените сериозни алтернативи на  iPhone и IPAD, използват именно Android.

Така например, от десетки големи компании, които представят все повече и повече технологични решения, само три успяха да пленят потребителите: Apple, Samsung и HTC.  Samsung и HTC разчитат на Android.

Другите производители на телефони, включително и всички, които не използват IOS или Android, не са активни играчи на пазара. В пространството на таблетите, като изключим основните конкуренти, Amazon е единствената компания със значителен пазарен дял. И най-добрият им таблет, Amazon Kindle Fire, работи под Android.

Платформата Android е особено добра сделка със своите предложения за безжичен достъп. iPhone е изгодно решение в дългосрочен план, но Apple е скъп партньор, защото иска да си възвърне инвестициите от $450, което е в пъти повече от предложенията на Android.
Стратегията на Google за Android е да се създаде мобилна и универсална платформа, която да поддържа Google услуги като SearchGmailPlay и Docs. Бизнес ползата от това развитие е реклама и приходи от съдържание. Но дали тази стратегия ще успее?

Докато производителите на различни устройства и потребителите получават огромни ползи от Android, Google остава на върха и успява да управлява добре бюджета си. Но през това време недостатъците на Android продължават да се трупат за сметка на Google.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg