Топ 10 на доставчиците на технологии за предприятието (продължение)   Ревю: Android срещу Windows Phone

  Защо Facebook трябва да обърне внимание на мобилните си приложения?   Заслужава ли си все още Android?

Ревю: Android срещу Windows Phone

2012 г. се очертава да бъде важна година за мобилните операционни системи. За тези, които имат достатъчно късмет да притежават смартфон, идват вълнуващи времена. Конкуренцията е ожесточена и победителят сте вие.

Независимо от платформата, по която сте запалени, можете да се обзаложите, че всеки един от основните играчи ще даде всичко от себе си за иновации и подобряване, с цел да смаже конкуренцията. Само до няколко седмици, световният разработчик Apple ще започне битката. Макар че остава да се види, дали новият MacBook Pro или новият iPhone ще стартира първо, едно нещо е много вероятно да се случи: IOS 6 ще бъде демонстрирана за първи път. Все пак на WWDC (World Wide Developers Conference) през 2011 беше мястото, където  iOS 5 направи своя дебют и обра оваците.

Google, от друга страна, е готов да покаже следващата подобрена версия на Android само няколко седмици по-късно тази година. За Google, това е интересна иновация. Android 5.0 (Jelly Bean) ще бъде основната тема на разговор, заедно с наскоро финализираното придобиване на компанията Motorola Mobility. Към днешна дата, ние не сме чували много за Android 5.0 по отношение на функции, но Ice Cream Sandwich (Android 4.0) имаше достатъчно време за да се развие и задоволи изискванията на потребителите. Особено Galaxy Nexus, чистата версия на ICS е една от визулано най-привлекателните мобилни операционни системи, но защо все още е най-добрата алтернатива за тези, които странят от iPhone по една или друга причина?

Има голям интерес около последните успехи на Windows Phone, колкото и малки да са те. Microsoft Windows Phone 7.5 (Mango) е като напълно обновена версия на оригиналния WP7, който се предоставя с телефони като HD7, Omnia 7 и Samsung Focus. Първоначално имаше усещания, като че ли че Windows Phone 7 ще бъде принуден да напусне точно навреме за началото на ваканционния сезон, но най-новата версия е значително по-добър вариант за компанията. Ще разгледаме тази тема по-подробно по-късно. За сега, нека погледнем в съществуващите плюсове и минуси на Android.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg