10 начина да извлечете максимума на конференция   Ревю: Android срещу Windows Phone (част 2)   50-те най-популярни средства с отворен код за работа с големи данни   Мобилна сигурност в корпоративна среда: Ръководство за купувача

Мобилна сигурност в корпоративна среда: Ръководство за купувача

Изборът на най-доброто решение за мобилна сигурност се определя в зависимост от това кой модел за прилагане на принципа „донеси собственото си мобилно устройство на работа” използвате, разходите и методът за защита на чувствителни данни.

Днес повечето дискусии на тема мобилна сигурност в компаниите са фокусирани върху Управление на мобилните устройства (УМУ). Някои производители вместо това наричат процеса Управление на корпоративната мобилност (УКМ), но замисълът е един и същ: инвестирайки в скъпa, централизиранa система за сигурност с множество характеристики, вие ще можете да управлявате и да осигурявате среда, налагаща принципа „донеси собственото си мобилно устройство на работа” (BYOD).

(Тези съкращения не спират да се трупат, нали?)

Проблемът е, че това не е вярно. Инструментите за УМУ наистина са необходими, но все пак те са инструменти, не цялостно решение. УМУ е добро начало, а за съвети при закупуването на УМУ, прегледайте тази история, но това все пак не е крайното и най-доброто решение.

Пълното решение, както при всяка друга реална мрежова сигурност, изисква пластове. Още повече това предизвикателство е достатъчно ново, че вероятно не е разумно да се доверявате на един единствен производител за осигуряване на цялостно и ефективно решение. Някои ще са по-добри в управлението на приложения. Други ще бъдат добри в разделянето на корпоративната информация от личната информация. А трети ще са изключително добри в налагането на политики.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg