10 начина да извлечете максимума на конференция   Ревю: Android срещу Windows Phone (част 2)   50-те най-популярни средства с отворен код за работа с големи данни   Мобилна сигурност в корпоративна среда: Ръководство за купувача

Ревю: Android срещу Windows Phone (част 2)

2012 г. се очертава да бъде важна година за мобилните операционни системи. За тези, които имат достатъчно късмет да притежават смартфон, идват вълнуващи времена. Конкуренцията е ожесточена и победителят сте вие. В миналия брой Ви представихме ревю на Android. Тук продължаваме и с техния конкурент : Windows Phone.

Въпреки това, което което показва пазарния дял в момента, Windows Phone 7.5 (Mango) е сила, с която трябва да се съобразяваме. Ако имате някакви съмнения за това, погледнете Nokia Lumia 900. За всички стремежи и цели, Nokia лансира Windows Phone, което бележи първият истински изстрел и доказва, че операционната система Windows Phone е заграбила всяка значителна част от пазарния си дял в Америка. В действителност, Nokia е запазила идентичността си от гледна точка на хардуера. Странно би било да се приемат  Nokia и Microsoft като „аутсайдери“, но по отношение на мобилните технологии, те със сигурност прилягат на описанието.

Да се замени Android телефон с Windows Phone е нещо като шок. Но все пак тази замяна има и своите плюсове. Използването на Lumia 900 на мястото на произволен Android телефон ви улеснява в някои неща, в други ви затруднява и добавя нови възможности. Windows Phone е нещо като освежаваща, различна мобилна операционна система, която е трудно да бъде сравнена с Android в много отношения. Така че, без повече приказки, нека да разгледаме някои от най-неустоимите причини да преминем към Windows Phone …

Красив дизайн

Там където Android малко изостава, Windows Phone превъзхожда. В действителност, може да се твърди, че Windows Phone 7,5 е най-красивата мобилна операционна система на пазара. Телефонът (Nokia Lumia 900) е гладък и полиран и създава приятно усещане на допир в ръката. Microsoft „Metro“ е добре изработен потребителски интерфейс върху смартфони, освен това е солидна платформа за развитие на Windows 8 (най-малко на портативни устройства), но това е само ефективен (и пристрастяващ) начин за използване на смартфони. Дизайнерските линии на Metro са не просто добри, те са и полезни. Изключително интуитивен е допира на Windows Phone. Смартфонът е особено подходящ за потребители, които са заинтересовани от лекотата на използване, но и от софтуерните възможности, което Microsoft умело са съчетали в едно цяло. Също така, функцията на „живите“ плочки, която позволява плочките да се превъртат представя актуална информация, което е огромен скок над простите уведомления.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg