10 начина да извлечете максимума на конференция   Ревю: Android срещу Windows Phone (част 2)   50-те най-популярни средства с отворен код за работа с големи данни   Мобилна сигурност в корпоративна среда: Ръководство за купувача

10 начина да извлечете максимума на конференция

Участието в конференция може да бъде едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашата кариера. Ще можете да научите за тенденциите в индустрията, как да придобиете нови умения и да направите нови и полезни връзки.

Но всички тези срещи, контакти и разговори могат не протекат по очаквания от Вас начин. Освен раздаването и получаването на визитни картички, какво друго трябва да се планира, когато има събитие, което идва? Тук Ви представяме това, което трябва да знаете, за да извлечете максимума на следващата конференция, на която ще присъствате – от предварителната подготовка до момента, в който вече сте там.

Преди конференцията

1. Нека да ви забележат

Чудесен начин да увеличите ползите от конференцията е да участвате по някакъв начин – като водещ, посредник или доброволец. (Когато първоначално видите публикация за предстояща конференция, проверете дали се предлагат тези възможности като директно попитате по имейл за това, което ви интересува). Докато сте там, ще бъдете сред стотици или хиляди други участници, но ако можете да вземете една видима роля, това е един лесен начин да се отличите от тълпата.

2. Изграждане на по-силни връзки

Конференцията е време да се срещате с нови хора, но също така е време за изграждане на отношенията, които вече имате. Ако знаете, че хората, с които искате да се свържете отново или с които искате да се опознаете по-добре са на конференцията, като те може би са клиенти, доставчици, приятели на приятели, стремете се няколко седмици преди конференцията да обмислите среща с тези хора за кафе или обяд докато сте на събитието.

На конференцията

3. Бъдете информирани

Много от конференциите се опитват да бъдат гостоприемни с новаците и да бъдат част от първия им инструктаж. Определено бихте искали да изградите този тип среща в своите планове, а не само да бъдете част от сензационната новина. Също така би било добре да отговорите на други участници, които точно като вас са малко несигурни и искат да изградят нови отношения.

4. Изберете правилните сесии

На повечето конференции, ще има изобилие от сесии, които представят различни теми, като най-вероятно те ще са повече, от колкото ще имате време да посетите! Така че, когато планирате графика си, погледнете какво предлага конференцията като цяло. Вижте всички сесии и събития, от които се интересувате, а след това се уверете, че ще се коментират редица за вас важни теми, ще има подходящи заседания и социални събития.

Ако все пак присъствате на заседание, което съвсем не е това, което сте очаквали, че ще бъде, не се чувствайте зле да си тръгнете и да посетите някое друго събитие. Конференцията е начин да използвате времето си разумно и да извличате максимума от всичко, което е на нея.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg