Шестте най-добри нови характеристики за бизнес потребителите в iOS 6   10 тенденции за 2012 година: най-добрите възникващи инфраструктурни тенденции   Лари Елисън представя „Облака” на Oracle

  50-те най-популярни средства с отворен код за работа с големи данни (част 2)

Шестте най-добри нови характеристики за бизнес потребителите в iOS 6

Вече е официално: Операционната система Apple iOS 6 идва през есента”, а с нея и около 200 обновявания и подобрения. Въпреки че няма нищо, което би могло да се нарече революционно (тъй като обновяванията изглеждат по-сродни с iOS 5.5), от Apple са създали много хубави предложения за бизнес потребителите – като започнем с авторското си приложение Maps, което е добра новина за потребителите на iPhone, но доста неприятна за разработчиците на GPS приложения.

Ето кратко представяне на новите предложения, които могат да се намерят в iOS 6 и които са най-благоприятни за бизнеса.

1. Навигация Завой-по-завой

Новото приложение Maps най-после ще предложи нещо, на което потребителите, използващи Android отдавна се наслаждават: навигация завой-по-завой. Това означава, че вашият iPhone може да ви насочва от точка А до точка Б без нуждата от скъпо допълнително приложение от трета страна.

Плюс това приложението ще разполага със Siri интеграция, така че ще можете да питате за най-близката бензиностанция по пътя ви, да разберете още колко имате да пътувате и така нататък.

2. Движение в реално време

Освен това в Maps: ще се предлага информация за движение в реално време, което означава, че ще можете да забелязвате проблемни области и вероятно ще можете дори да откриете какво предизвиква задръстването (ремонтни работи, катастрофа, има ли полицай по пътя).

Това, което е особено интересно е, че Maps ще споделя (разбира се анонимно) информация за движение в реално време от вашия телефон (и от всеки друг телефон), което пък означава, че може най-после да станем свидетели на комбинирана система за движението от пътуващите, която работи. Дали ще е полезна обаче е друг въпрос.

3. Нови характеристики на телефона

От зараждането на iPhone, потребителите разполагат с две основни функции за управление на обажданията: Откажи и Отговори. В iOS 6, ще можете да видите тези бутони: Отговори със съобщение и Напомни ми по-късно.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg