Шестте най-добри нови характеристики за бизнес потребителите в iOS 6   10 тенденции за 2012 година: най-добрите възникващи инфраструктурни тенденции   Лари Елисън представя „Облака” на Oracle

  50-те най-популярни средства с отворен код за работа с големи данни (част 2)

50-те най-популярни средства с отворен код за работа с големи данни (част 2)

Извличане на данни

29. RapidMiner/RapidAnalytics

RapidMiner твърдят, че са ”водещата система с отворен код в света за извличане на данни и текст”. RapidAnalytics е сървър версия на този продукт. В допълнение към отворената версия на всеки от продуктите, сайтът предлага платена поддръжка и версии за корпорации. Операционна система: независима от ОС.

30. Mahout

Този проект под Apache предлага алгоритми за събиране, класифициране и съвместно филтриране, който функционира на базата на Hadoop. Целта на проекта е да се изградят измерими машинни библиотеки. Операционна система: независим от ОС.

31. Orange

Този проект очаква да превърне извличането на данни „полезно и приятно” както за новаците, така и за експертите в областта. Той предлага голямо разнообразие от визуализации, плюс набор от инструменти от повече от 100 приспособления. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

32. Weka

Съкратено от ”Waikato Среда за анализ на познанието”, Weka предлага набор от алгоритми за извличане на данни, които можете директно да прилагате към данни или да използвате в друго Java приложение. Тя е част от по-голям проект за машинно учене, а и е спонсориран от Pentaho. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

33. jHepWork

Известен също и като „jWork”, този проект, базиран на Java, осигурява на учени, инженери и студенти интерактивна среда за научни изчисления, анализ на данни и визуализиране на данни. Често се използва при извличането на данни, както и за математически и статистически анализи. Операционна система: независим от ОС.

Страници: 1 2 3 4 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg