6 причини, поради които вашите разработчици трябва да използват jQuery   Успешните предприемачи нямат стратегия за напускане

  Появи се таблетът на Microsoft   50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес изследване и анализ

50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес изследване и анализ

От обикновени приложения за таблици с данни до пълни пакети за бизнес изследване, общността на отворения код е създала десетки приложения, които помагат на корпорациите да съхраняват и анализират бизнес данни.

В скорошно проучване на Gartner, изпълнителните директори са определили бизнес разузнаването и анализите (от англ. Business Intelligence) като свой технологичен приоритет за 2012 година. Фирмата за пазарни проучвания предрича, че корпорациите ще похарчат повече от 12 милиарда долара за бизнес разузнаване (БР), от англ.  анализи и софтуер управление на представянето само през тази година.

С продължаващото нарастване на пазара за решения за бизнес разузнаване, обществото за отворен код отговаря с нарастващ брой приложения, създадени да помагат на компаниите да съхраняват и анализират бизнес данни. Всъщност, много от най-добрите инструменти в сферата се предлагат под лиценз с отворен код. И корпорациите, които се нуждаят от търговска поддръжка или от други услуги ще намерят много възможни варианти.

Този месец изготвихме списък с 50 от най-добрите инструменти за бизнес разузнаване с отворен код, които могат да заменят платените решения. Този списък включва пълни платформи за бизнес разузнаване, складове за данни и бази данни, инструменти за извличане и отчитане на данни, ERP пакети с вградени способности за БР и дори таблици.

Платформи за бизнес разузнаване

1. Jaspersoft

Заменя Oracle Business Intelligence Standard, Microsoft Business Intelligence, SAP Business Intelligence, SAS Business Intelligence, IBM Cognos

Jaspersoft твърдят, че са „най-широко използваният софтуер за бизнес разузнаване в света”. Софтуерът им предлага уеб базирани доклади, контролно табло и анализи, и поддържа работа в „облака”, мобилност и големи масиви с данни. В допълнение към безплатните версии с отворен код на софтуера си, компанията също така предлага платени издания Express, Professional и Enterprise. Операционна система: независим от ОС.

2. Palo BI Suite/Jedox

Заменя Oracle Business Intelligence Standard, Microsoft Business Intelligence, SAP Business Intelligence, SAS Business Intelligence, IBM Cognos

Palo BI Suite комбинира четири инструмента за business intelligence с отворен код: Palo OLAP Server, Palo Web, Palo ETL Server и Palo за Excel. Решения за бизнеса, базирани на Palo могат да бъдат закупени през Jedox. Операционна система: Независим от ОС.

3. Pentaho

Заменя Oracle Business Intelligence Standard, Microsoft Business Intelligence, SAP Business Intelligence, SAS Business Intelligence, IBM Cognos

Заявявайки, че има повече от 10,000 потребители, Pentaho предлага инструменти, които осигуряват интегриране на данни и способности за анализи. Линкът по-горе предлага информация за платената версия на софтуера; доунлоад на версията с отворен код може да се намери на Pentaho Community Wiki. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg