AMD подготвя нов модул за изчисления с плаваща запетая   Ръководство на купувача: Дигитални фотоапарати   7 Начина да намалим разходите без да уволняваме служителите си   Технологични комикси

7 Начина да намалим разходите без да уволняваме служителите си

Главните директори са свикнали да им се казва да „правят повече с по-малко”.  Това е едно досадно обезсърчаващо клише, но главните директори трябва да живеят в съответствие с него. Бюджетите могат само да бъдат намалявани до някаква граница, но в ужасна икономика като сегашната, намаляването на работните места понякога не може да бъде избегнато.

Истината е, че много от компаниите са намерили други начини да намалят разходите, често чрез подобряване на производителността на служителите си.

Много от възможните мерки за намаляване на разходите включват неща като даване на допълнителни дни неплатен отпуск на служителите и увеличаване на удръжките за здравно осигуряване. Всички тези стъпки са валидни в трудни времена, но в тази статия се фокусираме върху неща, които не са толкова „горчиви”.

Възможността да замените пътуванията с Уеб конферентни връзки, в много случаи не е най-правилния подход. Нищо не може да замени срещите лице в лице. Разбира се, съдържанието на комуникацията може да е почти еднакво, но създаването на взаимоотношения пред екрана, не може да се сравни с това, когато срещнете човек очи в очи.

Страници: 1 2 3 4 5 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg