6 причини, поради които вашите разработчици трябва да използват jQuery   Успешните предприемачи нямат стратегия за напускане

  Появи се таблетът на Microsoft   50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес изследване и анализ

Появи се таблетът на Microsoft

Microsoft се изправя срещу iPad със собствен хардуер и иновационни аксесоари.

По време на прес събитие в Лос Анджелис, провело се миналия понеделник, от Microsoft разкриха своя Windows 8/RT таблет наречен Surface. Когато се появи през идната есен, той ще бъде последният удар от компанията върху производството на хардуер, който към момента включва Xbox, линия компютърна периферия и злощастния Zune.

Съобщението от компанията, освен това демонстрира, че от Microsoft не са много загрижени, че ще разочароват производителите, които планират да пуснат таблети Windows. Всъщност, компанията обрисува Surface като своя „уникален принос” към екосистемата, като със сигурност ще последват устройства от други производители.

Ако Surface ви звучи познато, то така и трябва.  Surface бе името, използвано за голямата система от екрани на компанията с докосване за търговски обекти като малки магазинчета. Сега технологията се нарича PixelSense.

С очакваното появяване на Windows 8 след няколко месеца, Microsoft обмислят по-малък, с размери на таблет мащаб за бранда Surface.

Surface с ARM и Intel

На събитието бяха показани две версии на таблета, Surface и Surface за Windows 8 Pro. Surface използва Windows RT за процесорите ARM, докато Surface за Windows 8 Pro ще използва процесори на Intel. И двата имат магнезиево покритие, интегрирана стойка, предна и задна уебкамера и екран Gorilla Glass с размери 10.6 инча с резолюция 16:9.

Surface за ARM е с дебелина от 9.3 милиметра или 0.36 инча – съвсем малко по-тесен от 0.37-те инча на сегашния Pad – и тежи 676 грама или 1.49 паунда. Снабден е с вградена памет от 16 GB и 32 GB, въпреки че устройството поддържа увеличение с microSD и USB 2.0.

Както бе вече съобщено, Windows RT таблетът ще се появи с приложения от Office 15. Microsoft очакват да пуснат таблета заедно с операционната система Windows 8 в Microsoft Stores, и то на „конкурентни” цени.

Моделът с Intel, който ще се появи по магазините приблизително 90 дни след пускането на Windows, е малко по-дебел, 13.5 милиметра или 0.53 инча. Той е и по-тежък, достигайки приблизително 2 паунда. Моделите с 64 GB и 128 GB имат microSDXC (Secure Digital Extended Capacity) и USB 3.0.

Дизайн

Един от най-изненадващите аспекти на устройството е покритието на дисплея. Подобно на пръв поглед на покритието на iPad – предлаган в асортимент от цветове типични за Apple – дебелото 3 милиметра покритие Touch Cover за Surface се отваря, за да разкрие клавиатура с интегриран тракпед.

Touch Cover се закача за едната страна на устройството с магнетичен конектор и се затваря като корица на книга, за да защитава екрана. За потребители, които искат да усещат движещите се клавиши също ще се предлагат 5-мм дебело Touch Cover покритие с механични клавиши и тракпед.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg