6 причини, поради които вашите разработчици трябва да използват jQuery   Успешните предприемачи нямат стратегия за напускане

  Появи се таблетът на Microsoft   50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес изследване и анализ

Успешните предприемачи нямат стратегия за напускане

Горкият Марк Зукърбърг – той изгуби милиарди долари от състоянието си в седмиците след първичното публично предлагане на компанията му Facebook. Той не поиска да напусне; никога не е искал компанията му да става публична. Но бе принуден да го направи, защото компанията имаше толкова много акционери, че Facebook си беше публична компания по подразбиране. Марк никога не се е фокусирал върху възможно напускане, а действителността е, че всички бихме искали да бъдем толкова успели, колкото бе той.

Основният проблем със стартиращите компании днес е, че много от тях биват основани със стратегия за напускане. Въпреки това, схващането е, че нито една компания не трябва да бъде основавана само, за да бъде продадена. Компаниите трябва да се развиват органично. Да, успешните стартиращи компании са тези, които в крайна сметка биват продадени или стават публични – но когато една компания разчита на стратегия за напускане, стратегията за продукта или продажбите е фокусирана върху напускането – а не върху нуждите на клиентите или на пазара.

Долу са посочени някои от причините, поради които може да се смята, че лидерите не трябва да имат стратегия за напускане – и какво трябва да правят вместо това.

1. Фокусирайте се върху печалбата, а не върху мечтата да притежавате яхта преди да станете на 30.

Ако имате добра идея с голям пазарен потенциал, и ако я осъществите добре, няма съмнение, че ще спечелите пари. Парите движат повечето от нас, но се опитайте да се фокусирате върху насочване на бизнеса ви към създаване на пазарен дял и паричен поток, а не върху това кой ще откупи компанията ви за един милиард долара. Първо създайте основите за успешна компания, а след това компанията ви ще бъде откупена или ще има шанса да стане публична. Така се случват нещата.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg