Как да управлявате онлайн репутацията на своя бизнес   Бизнес ползата от добавянето на втори монитор   Бизнес разузнаването става всеобхватно   50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес разследване (Част 2)

Бизнес ползата от добавянето на втори монитор

Няма по-добър начин да трансформирате опита си при ползването на компютър от добавянето на втори монитор.

Нищо, ама нищо, не може да надмине усещането да виждаш Outlook отворен  на единия екран и да браузвате в глобалната мрежа на другия. Или браузърът ви и Excel. Или Excel и Word. Схващате.

Този подход не само ви спестява времето от превключването между прозорците, но и прави видими много прозорци по едно и също време – идеално решение за времето когато, да кажем, ви се налага да придърпате и да поставите някой файл от едно на друго място.

Най-доброто в случая е, че мониторите са евтини. Можете да добавете монитор от 22-инча LCD за по-малко от $150, или екран с 24-инча за по-малко от $200.

Разбира се, може да си струва да изхарчите малко повече, за да се сдобиете с някои характеристики специално насочени към бизнес потребителите. Предлагаме ви три, за които можете да помислите:

1. Въртящ се монитор. Помислете само: документи, уеб страници, а и дори някои снимки са създадени да се гледат в големи размери – но въпреки това ние ги сбиваме на широки екрани.

Ако прекарвате голяма част от времето си създавайки или разглеждайки съдържание, изберете си монитор, който може да се върти на 90 градуса. Ще останете изумени от издължения и широк образ, който тези монитори осигуряват за уеб страниците и текстовите документи. Всичко е съвсем различно.

Ще платите малко повече за монитор, който може да се върти, но ще си заслужава.

2. USB портал. Никога не можете да имате прекалено много USB портове, нали? По-точно, никога не можете да имате прекалено много, които да са лесни за достъп. За използващите настолни компютри най-вече, които трябва редовно да се навеждат и/ или да се протягат, за да достигнат до тези портове, монитор снабден с USB портове може да е спасението.

Затова потърсете модел, който рекламира USB портал. Обикновено това включва 2-4 порта, които са достъпни или отстрани на монитора или в основата му. Отново, може да платите малко повече за тази характеристика, но удобството е възвращаемостта от инвестицията ви.

3. Тачскрийн. Искало ли ви се е компютъра ви да работи като таблета ви? Ако изберете монитор с докосване, това ще стане.

Microsoft включи в Windows 7поддръжка за работа с докосване, и докато това никога не стана популярно, всъщност представлява много хубав начин да работите с операционната система. Можете да докоснете, за да затворите прозорец, да стартирате програмата, да преместите страници нагоре или надолу в даден документ и така нататък.

Разбира се, ще се окаже още по-ценно след като се появи Windows 8, тъй като новата ОС е създадена с мисълта за работа с докосване.

Ако има недостатък към добавянето в списъка ви на възможности за работа с докосване, това е цената: тази технология добавя около още $100 към цената на монитор с размери 22 или 24 инча. От друга страна, след като започнете да натискате по монитора, и да придърпвате, ще се чудите как сте се оправяли само с мишка.

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg