Как да управлявате онлайн репутацията на своя бизнес   Бизнес ползата от добавянето на втори монитор   Бизнес разузнаването става всеобхватно   50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес разследване (Част 2)

Бизнес разузнаването става всеобхватно

Сега използването на Бизнес разузнаване(БР) и анализи се простира отвъд сферата на финансите и маркетинга и включва сферите на HR, Проучванията и развитието и други функции.

Ако сте се чудели дали през последната година и други професионалисти в областта на информационните технологии също са получавали повече обаждания с молба за помощ от потребители на БР извън сферата на финансистите и маркетинга, можете да бъдете спокойни, защото не сте сами.

Ново проучване на Dresner Advisory Services отчита увеличаващите се употреби на бизнес разузнаването  и анализите в сферата на човешките ресурси, проучванията и развитието, управлението на веригите за доставки и в много други сфери на корпоративните дейности.

Забележете голямото увеличение от нови приложения за Бизнес разузнаването от категорията „Други” в резултатите от изследването:

Данните са важни поради размера на глобалното проучване и кой го е осъществил. От 859-те участника в Пазарното проучване Wisdom of Crowds Business Intelligence 2012, повечето от половината са от САЩ, повече от една четвърт са от Европа и Близкия изток, а останалите са от Азия, Латинска Америка и от други места.

Половината от участниците в проучването са професионалисти в областта на информационните технологии, около една пета са директори от различни други отдели, а останалите са или участници в сферата на продажбите, маркетинга и финансите, проучванията и развитието, или имат други корпоративни функции. Те представляват широка гама от индустрии, включително в сферата на високите технологии, консултантските и финансовите услуги. Почти половината от участниците са от компании с поне 1,000 служители, с голяма част от служителите от изключително големи и изключително малки компании. За повече информация за новото проучване посетете този уеб сайт.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg