Как да управлявате онлайн репутацията на своя бизнес   Бизнес ползата от добавянето на втори монитор   Бизнес разузнаването става всеобхватно   50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес разследване (Част 2)

50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес разследване (Част 2)

В скорошно проучване на Gartner, изпълнителните директори са определили бизнес разузнаването и анализите (от англ. Business Intelligence) като свой технологичен приоритет за 2012 година. Фирмата за пазарни проучвания предрича, че корпорациите ще похарчат повече от 12 милиарда долара за бизнес разузнаване (БР), от англ.  анализи и софтуер управление на представянето само през тази година.

В миналия брой Ви представихме първата част от списъка с приложения, тук продължаваме с нашата втора част.

Бази данни/ Складове за данни

14. Cassandra

Заменя Oracle NoSQL Database, Amazon SimpleDB

Използван от Netflix, Twitter, Reddit, Cisco, Digg, eBay и много други компании с големи, активни бази данни, Cassandra е разработен от Facebook и сега се управлява от Apache Foundation. С изключителна способност за измерване, Cassandra притежава повече от 300TB данни разпрострени върху повече от 400 машини. Поддръжка и услуги се предлагат чрез трети страни. Операционна система: независим от ОС.

15. MongoDB

Заменя Oracle NoSQL Database, Amazon SimpleDB

Създаден, за да поддържа хомогенни набори от данни, MongoDB предлага съхраняване на документи с пълна индекс поддръжка. Собственикът на проекта, 10gen, предлага платен абонамент с поддръжка и допълнителни характеристики. Операционна система: Windows, Linux, OS X, Solaris.

16. FlockDB

Заменя Oracle NoSQL Database, Amazon SimpleDB

Разработен от Twitter, FlockDB е дистрибуционна графична база данни, която е изключително добра в съхраняването на данни от социалните мрежи. Създаден е да се справя с масивно хоризонтално измерване и висока пропускателна способност. Операционна система: независим от ОС.

17. Hypertable

Заменя Oracle NoSQL Database, Amazon SimpleDB

Базиран на дизайна на Google Bigtable, Hypertable предлага NoSQL измерване, което изисква по-малко хардуер и по-малко енергия от други конкурентни решения. Предлагат се също поддръжка, обучение и лицензи. Операционна система: Linux, OS X.

18. CouchDB

Заменя Oracle NoSQL Database, Amazon SimpleDB

Създаден за мрежата, този проект под Apache предлага възможности за съхранение, до които можете да достигнете чрез HTTP с браузър. Ключови характеристики включват дистрибутирано измерване, крайна наситеност, висока наличност, промяна на документи в движение и уведомления за промени в реално време. Операционна система: Windows, Linux, OS X, Android.

19. OrientDB

Заменя Oracle NoSQL Database, Amazon SimpleDB

OrientDB комбинира характеристики от бази данни с документи и бази данни с графики. Изключително бърз, той може да съхранява 150,000 документа в секунда при стандартен хардуер. Операционна система: независим от ОС.

Страници: 1 2 3 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg