Преход към Windows 8: защо, кога и как   Как да анализирате представянето на Вашия уеб сайт   Девет начина да направите KDE Activities по-полезни   50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес разследване (Част 3)

50 заместника с отворен код за фирмен софтуер за бизнес разследване (Част 3)

С продължаващото нарастване на пазара за решения за бизнес разузнаване, обществото за отворен код отговаря с нарастващ брой приложения, създадени да помагат на компаниите да съхраняват и анализират бизнес данни. Всъщност, много от най-добрите инструменти в сферата се предлагат под лиценз с отворен код. И корпорациите, които се нуждаят от търговска поддръжка или от други услуги ще намерят много възможни варианти. В брой 145 и брой 146 Ви представихме първа и втора част на статията. Тук продължаваме с последната част от колекцията приложения с отворен код.

Извличане на данни и анализи

34. KNIME

Заменя SAS Predictive Analytics, Oracle Data Miner, Statistica

Съкратено от ”Konstanz Information Miner”, KNIME описват себе си като „лека за потребителя цялостна платформа с отворен код за интегриране, обработване, анализ и проучване на данни”. Gartner наричат KNIME  „Добър доставчик” в областта на анализите, бизнес разузнаването и управление на представянето през 2010 година. Версията за настолни компютри е с отворен код; версиите Professional, Team Space, Server и Cluster Execution изискват платен абонамент. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

35. RapidMiner/RapidAnalytics

Заменя SAS Predictive Analytics, Oracle Data Miner, Statistica

Притежаван от Rapid-I, Rapid Miner е самопровъзгласила се за  „водеща система с отворен код в света за извличане на данни и текст”. Тя се предлага като самостоятелно решение, като инструмент за извличане на данни, което се използва с други приложения или като част от пакета за сървъри RapidAnalytics. Предлагат се платени корпоративни версии на софтуера. Операционна система: Независим от ОС.

36. Orange

Заменя SAS Predictive Analytics, Oracle Data Miner, Statistica

Този „полезен и приятен” проект цели да предложи възможности за визуализация и анализ на данни, които да бъдат използвани както от опитни професионалисти, така и от новаци. Предлагат се допълнения за биоинформатика и извличане на текст. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

37. jHepWork

Заменя SAS Predictive Analytics, Oracle Data Miner, Statistica

Базиран на Java jHepWork, или jWork, е платформа за анализ на големи обеми от числа, извличане на данни, статистически анализи и математика. Той включва библиотеки за създаване на визуализации на данни, както и библиотеки за структури от данни и манипулиране на данни. Операционна система: Независим от ОС.

38. SPMF

Заменя SAS Predictive Analytics, Oracle Data Miner, Statistica

Също базиран на Java, SPMF започва да съществува като рамка за извличане с последващ модел. От тогава, проектът се е разширил по своя обхват и вече включва асоциирано извличане, последващо извличане и алгоритъм за извличане на често срещани модели от данни. Операционна система: Независим от ОС.

39. Rattle

Заменя SAS Predictive Analytics, Oracle Data Miner, Statistica

Съкратено от ”R аналитичен инструмент за лесно учене”, Rattle предлага графичен интерфейс, за да осъществява задачи за извличане на данни, като се използва езикът за програмиране R. Той може да резюмира данни статистически или визуално, да изгражда модели, да оценява бази данни и други. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

ERP решения с характеристики за БР

40. Openbravo ERP

Заменя: NetSuite , Microsoft Dynamics

Пълно корпоративно решение за управление на ресурсите, Openbravo включва също способности за бизнес разузнаване като отчитане, многоизмерен анализ (OLAP) и балансирани резултати. Платените базова и професионална версия добавят поддръжка и характеристики, които не се откриват във версията с отворен код. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

41. ADempiere

Заменя: NetSuite , Microsoft Dynamics

Този пакет за ERP включва способностите за БР на пакета на Pentaho. Въпреки че има много документация и поддръжка от общността, този ръководен от общността проект не предлага платена поддръжка. Операционна система: Windows, Linux, OS X.

Страници: 1 2 All

Сподели:

Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg